roshi--@hotmail.com

fredag 2 november 2007

Stjärnstoff

Carl Sagan står bakom följande uttalande:

"Vi är alla gjorda av stjärnstoff, och då vi skådar himlarna utanför och innanför oss, så skådar vi in i vår ursprungliga ansikte."

Ansiktet vi hade innan vi föddes.

Varför skulle inte vi vara släkt med stjärnorna? Vår mänskliga medvetande har sitt ursprung i jorden och jorden har sitt ursprung i en stjärna. Tanken är inte så långsökt.

Jag är släkt med plejaderna och polstjärnan.
Kusinerna är Karlavagnen och Lilla björn.

Skulle kunna vara poesi av en som är släkt med stjärnorna.

1 kommentar:

Björn Clausen sa...

Hej Juha! Trevligt att läsa på din blogg. Ser att du inte har så mycket kommentarer men ge inte upp ... förlåt, det var ju det man skulle göra... störtskön öppning där - ge upp idag, imorgon kan det vara för sent:-) Jo, fortsätt skriv, jag menar, hur ofta läser man en blogg som citerar Wilber eller Osho? Typ aldrig i Sverige. Jag gjorde det en hel del, citerade Wilber alltså, ända tills jag raderade ut hela bloggen. Blev för mycket ord ord ord. Blir lätt fångad av det där med ordens egen estetik och tappar vad dom skall säga. Sen blev jag girig på kommentarer och besökare. Det är ju lite sport det där, kul på sitt sätt men så fel när man delar den typen av saker jag ville dela.
Har lagt till dig på favoriter och skall kika in på din blogg närhelst jag har vägarna förbi. Själv har jag börjat en ny bloggrunda. Initierat av att jag bloggar på min lokaltidning denna vecka. Kolla om du vill på www.lerumstidning.com

Hälsningar
Björn