roshi--@hotmail.com

onsdag 12 september 2007

Att leva sitt liv full ut

Idag på en tur ute på byn fick jag se en medelålderskvinna läsa en bok som hette "Att leva sitt liv fullt ut", hon hade dessutom en övningsbok i knät. Titteln fångade mitt intresse. Vadå "fullt ut"?? Jag ska försöka belysa det från två håll:

- Lever vi inte våra liv som vi gör, är där vi är, inte kan leva "halva" liv. Hur kan ett fullt ut levd liv tänkas se ut? Lever vi ett halvt liv? Var är det som det fattas något? Om livet redan levs "fullt ut" skulle väl frågan inte uppkomma, eller om påståendet inte har fog för sig, att den inte har relevans. Undrar hur den som verkligen "lever fullt ut" uppfattar påståendet?

- Det skulle kunna vara så att vi lever ofullkomliga liv. En ständig känsla av att något fattas hela tiden. En förhoppning om att bakom varje krök döljer sig hemligheten som ska uppfylla alla våra frågor. Boken skulle kunna avslöja tekniken med att hitta livet som man lever fullt ut. Eller är det ett annat sätt att säga att vi lever tills vi dör. Titeln inrymmer en förhoppning som de flesta bär med sig.

Ja, man kan undra om man kan leva på ett annat sätt än de man redan gör??

Inga kommentarer: