roshi--@hotmail.com

torsdag 12 november 2009

Jac O'Keeffe

A interesting Satsangteacher, Jac O'Keeffe, quote.....

"There is nothing to fix, nothing to do, nothing needs to be better, nicer, or in a certain way, all that stuff is just thoughts, there's no need to take any interest in it. How things are is just fine. Rest. Rest on the inside."

Jac O'Keeffe

Namaste

Roshi

6 kommentarer:

Björn Clausen sa...

Wow, du snöar in på samma gubbar (och tanter) samtidigt som jag. Har också kollat in Keeffe och blivit såld på henne. Samma radikala nykterhet som Dziuban och Goode.

Roshi sa...

De e bra lustigt...ha ha. Det är något som lurar där, det liksom ger resonans. DET går nog inte att säga vad det är, få se om den här snubben ger eko, tips...ge han tid så får vi se:
http://www.viddler.com/explore/ClearSightTV/videos/193/0

Namaste broder

:-D

Björn Clausen sa...

Jo då, Jon ger eko direkt:) Det tar noll sekunder. Skall lyssna mer senare. Tack för tipset, han var bara ett namn för mig.
Själv är jag inne i en period där jag lyssnar och läser mindre på olika lärare. Förr var det nästan som underhållning för mig. Nu kan det ibland störa även om det dom säger är sant. Jaja, allt ändras hela tiden .... utom ... DET.:D
Namaste

Roshi sa...

Jag ladda ner en mp3-fil och lyssna på Jon. Det var ännu bättre. Tror det har att göra med (förutom kärnan han förmedlar, levererar)tydligheten i språket, lugnet, gapen luckorna mellan meningarna. Jag kom att tänka på hypnos (!!), ha ha. Snacka om avslappning....man hamnar i ett inbäddat ludd, ett täcke av stillhet. Får man uppleva och delta i en sådan satsang vill man inte lämna lokalen av rädsla att förlora...ja du vet.

Namaste

Roshi

Björn Clausen sa...

Jaa, jag vet. Förresten, vad hände med dina videos? En annan fråga. Där du bor, träffar du några irl och pratar om Nondualism?
Själv har jag märkt att jag inte kommer iväg på dom Satsanger som ges i Göteborg. Det är Nukunu, Tomas Enhager och Eva Areskog, mestadels. Jag bara noterar det. Vad tror du det beror på? Jag vet faktiskt inte.

Namaste
Björn

Roshi sa...

Med videorna ville jag prova ny media. Tekniken, samt se vad det har för betydelse. Får se om jag gör nya försök, har inte bestämt mig, tar lite tid att producera dem. Jag pratar aldrig nondualism med någon...det händer att jag hamnar i samtal om livet, stress, meningslösheten i vardagen, vad som driver en i livet, religionen i samhället,osv. Då jag träffar andra från min sangat händer det ofta att vi samtalar kring "det". Jag brukar träffa en kille i Leksand och vi brukar ha en timmes satsang, max fyra pers.

För att svara på din fråga....

Det kanske händer för dig det som Satyananda sa:

"There is peace available within you, beyond fear and sadness. You can discover how to live it in daily life."

Själva kärnan bär du med dig dagligen, var du än är så är den där.

Namaste Broder