roshi--@hotmail.com

söndag 17 maj 2009

Experience

Attention is knowledge. We can't experience what we know, we experience what we know, no experience is new. We are telling our selfs what we are experiencing. We know what we are experiencing. We have an relationship with our own experience. The experienced and the experiencer is the "me". In the heart of every experience, there is no-one there. In reality there is no experience, just what's happening. Experience is knowledge.

Jeff Foster.

3 kommentarer:

Björn Clausen sa...

Hej Roshi!
Hoppas det är ok att kommentera på svenska. Är inne i en period nu när nondualismen funkar bäst på mitt modersmål.
Tack för mycket bra inlägg. Ord som kommit till mig senaste dagarna är:
upplev-are ... UPPLEV-ANDE ... upplev-else
Det enda som är sant och bestående är upplev-ande ... utan upplev-are. Direkt vet-ande och upplev-ande. Så nära, så direkt, så basic, så lev-ande.

Roshi sa...

Kul, Upplev-ande (!). I vår vardag pendlar vi mellan Icke-sinne och sinne. Om vi tar en titt på vad som händer oss en dag så är det uppenbart. Det kommer en eftertanke oftast som lägger beslag på upplevelserna, "jag-tanken" när det i verkligheten ingen fanns där förutom upplevelsen i sig. Vi kan se detta om vi tar en titt över händelsekedjan. Pendlingen mellan dessa tillstånd är så omärklig att enbart de som är ute efter detta kan lägga märke till shiftet. Besvikelsen kan komma i början för man trodde medvetande eller med-vet-ande skulle vara något speciellt, extraordinärt, var är fyrverkerierna, kam man fråga sig? Som du själv skrev; Direkt, så nära, så basic, så le-ande.

Namaste

Roshi

Björn Clausen sa...

Jo, att lägga märke till shiftet, när upplev-aren konstrueras är en nyckel. Då blir det uppebart att upplev-ande utan upplev-are funkar kanon. Å andra sidan, upplev-aren är ju inget problem när vi vet att det är en roll, ett hjärnspöke
Namaste
Björn